CATERING NA KAŻDĄ OKAZJĘ

 

CATERING NA KAŻDĄ OKAZJĘ


MENU

ZUPY  Cena za 1 l – 65zł

 

1.     Tradycyjny rosół z makaronem

2.     Zupa pieczarkowa

3.     Krem z zielonych warzyw

4.     Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką

5.     Krem białych warzyw z płatkami migdałów

6.     Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem

7.     Zupa cebulowa z grzankami serowymi

8.     Zupa gulaszowa

 

Dania na ciepło, cena za półmisek na 5 osób

9.      Kotlet de volaille – 100 zł

10.   Kotlet Cordon Blu– 110 zł

11.   Grillowane filety z kurczaka w sosie gorgonzola – 67 zł

12.   Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami– 90 zł

13.   Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych – 50 zł

14.   Pieczone uda z kurczaka w sosie pomidorowym – 45 zł

15.   Kaczka konfitowana w sosie z czarnej porzeczki- 180 zł

16.   Rolada z indyka z suszonymi śliwkami sosie z czerwonego wina– 140 zł

17.   Filet z indyka nadziewany grzybami i orzechami w sosie śmietanowym– 150 zł

18.   Królik duszony w śmietanie- 230 zł

19.  Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami – 130zł

20.  Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze – 240zł

21.  Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem – 190zł

22.  Filet z dorsza pod orzechową kruszonką– 198zł

23.  Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi– 190zł

24.  Dorsz w kremowym sosie z porami– 190zł

25.  Ryba z pieca z brokułami z sosem beszamelowo-serowym i płatkami migdałów– 170zł

26.  Łosoś z pomarańczami i żurawiną– 240zł

27.   Tradycyjna rolada śląska w sosie własnym – 150 zł

28.   Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym– 140 zł

29.   Sakiewka wieprzowa z pieczarkami w sosie serowym– 140 zł

30.   Pieczeń z karkówki w ziołach prowansalskich w sosie pieczeniowym– 130 zł

31.   Kotlet schabowy po myśliwsku– 90 zł

32.   Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych– 80 zł

33.   Kotlety mielone z jajkiem – 110 zł

34.   Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym- 120 zł

35.   Roladki wieprzowe ze śliwką w sosie własnym- 130 zł

36.   Roladki wieprzowe z wiśnia w sosie własnym - 130 zł

37.   Roladki wieprzowe z morelami w sosie własnym - 130 zł

38.   Żeberka wieprzowa zapieczone w miodzie- 150 zł

39.   Banosz zakarpacki z serem owczym i bożkiem – 60 zł

40.   Naleśniki z indykiem i brokułami– 70 zł

41.   Nadziewana papryka w sosie pomidorowym– 80 zł

42.   Prażony camembert z żurawiną - 90 zł

43.   Risotto –czerwone, z kolorową papryką i pomidorami- 80 zł

 

 

DODATKI cena za 1 kg 70 zł

44.  Ryż z warzywami i ziołami

45.  Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkem

46.  Kluseczki śląskie

47.  Kopytka

48.  Pyzy

49.  Grillowane warzywa

 

BUKIET SURÓWEK cena za 1 kg 65 zł

50.  Surówka z młodej kapusty z pomidorem

51.  Surówka Colesław

52.  Surówka z pomidora i cebuli

53.  Z marchewki z ananasem

54.  Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałata lodową

55.  Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą

56.  Tradycyjna surówka z ogórka, gęstej śmietany, koperku i szczypiorku.

57.  Brokuły w masełku

58.  Fasolka szparagowa z bułką tartą

59.  Buraczki

 

Przekąski zimne rybne, cena za 1 półmisek

 

60.  Tymbalik z halibuta z zielonym groszkiem, marchewką i koprem - 59 zł

61.  Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem – 58 zł

62.  Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko) - 68 zł

63.  Śledź po kaszubsku - 59zł

64.  Śledź w burakach z grillowanymi gruszkami i tymiankiem - 60 zł

65.  Tatar ze śledzia z kaparami, czerwoną cebulką i musztardą francuską - 62 zł

66.  Róże z łososia z musem chrzanowym - 101 zł

67.  Ryba po grecku (dorsz) - 95zł

 

Przekąski zimne, cena za 1 półmisek

 

69.  Polędwiczka faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem podana z sosem tatarskim - 75 zł

70.  Rolada z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką, morelą i orzechami - 69 zł

71.  Tymbalik z golonki z indyka z zielonym groszkiem i grillowaną gruszką - 55 zł

72.  Carpaccio z wołowiny z sosem musztardowym- 110 zł

73.  Carpaccio z pomidorów z oliwą z oliwek- 50 zł

74.  Carpaccio z buraków z serem kozim- 60 zł

75.  Rolada łososiowa ze szpinakiem- 110 zł

76.  Jajka w majonezie ze szczypiorkiem- 40 zł

77.  Roladki z tortilli z wędzonym łososiem- 80 zł

78.  Roladki z tortilli z serkiem i szynką- 60 zł

79.  Miseczki z ciasta filo z ziołowym twarożkiem i prażonym słonecznikiem- 40 zł

80.  Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami- 120 zł

81.  Paszteciki z mięsem w cieście francuskim- 40 zł

82.  Miks kanapek z salami, szynką, kawiorem- 110 zł

83.  Włoska mozzarella z pomidorami oliwą i bazylią- 40 zł

84.  Melon z szynką parmeńską- 60 zł

85.  Wytrawne babeczki z 3 rodzajami farszu - 90 zł

86.  Deski ryb wędzonych – 350 zł

87.  Smalec domowy z kiszonym ogórkiem i chlebem- 90 zł

88.  Torcik na słono z wątroby – 130 zł

89.  Deski swojskich wędlin – 240 zł

90.  Deski serów-270 zł

 

Finger foody cena za 1 półmisek

 

91.  Przekąski z serem camembert– 90zł

92.  Gruszka z serem pleśniowym zawijana w szynkę parmeńską– 110zł

93.  Pasta łososiowa z kawiorem– 150zł

94.  Brzoskwinia z mozzarellą– 90zł

95.  Krewetki w sosie mango– 150zł

96.  Koreczki z serem– 90zł

97.  Koreczki z ananasem i krewetkami – 150zł

98.  Kanapeczka z konfitowana cebulką, serem brie i szynką– 90zł

99.  Kanapeczka z rostbefem i konfi – 120zł

100.                Koreczki z ogórka – 90zł

101.                Koreczki z cukini– 90zł

102.                Koreczki z kozim serem – 110zł

 

 

Sałatki cena za 1 kg - minimalna ilość 1 kg

 

103.    Sałatka tradycyjna jarzynowa - 79zł

104.    Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź) - 82 zł

105.    Sałatka z grillowanych warzyw, kaszy bulgur, suszonego pomidora i sera koziego - 75 zł

106.    Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajem przepiórczym - 79 zł

107.    Sałatka z rukoli, sera brie, oliwek, pomidorków cherry i orzechów z sosem balsamicznym z mango - 70zł

108.    Sałatka z grillowanym kurczakiem ala Cezar- 70zł

109.    Sałatka z wędzonym lososiem a'la Cezar - 90zł

110.    Sałatka z krewetkami ala Cezar- 150zł

111.    Sałatka z owocami morza ala Cezar - 150zł

112.    Sałatka grecka- 80zł

113.    Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem - 90zł

114.    Sałatka z winogronami i kurczakiem, orzechami włoskimi i serkiem brie- 70zł

115.    Sałatka z kiwi, mango, pomarańczą, sera camamberta i mix orzechami, rukalą z miodowo-musztardowym sosem - 110zł

116.    Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym- 70zł

117.    Sałatka sezonowych owoców- 80zł

118.    Sałatka chłopska (ziemniaki, fasola czerwona, groszek, kukurydza, cebula, bekon) - 65 zł

119.    Sałatka gyros - 69 zł

120.    Sałatka z szynką szwarcwaldzką, ziemniakami, fasolką szparagową, pomidorkami cherry, sezamem i serem grana padano - 69 zł

 

Desery 150 mł / 18zł (minimum 10 szt

 

121.        Gruszki w białym winie polewana malinami

122.        Sałatka z truskawkami, arbuzem, serem toffu i migdałami

123.        Wegańska Panna Cotta

124.        Panna cotta z owocami

125.        Deser kinder country

126.        Szarlotka w pucharku

127.        Tartaletki z owocami

128.        Mini pavlova z mascarpone

129.        Deser z nasionami chia

130.        Tiramisu

131.        Cytrynowy sernik

132.        Warstwowa galaretka owocowa

133.        Leśny mech

134.        Brownie

135.        Oreo z truskawką

136.        Deser malinowy

137.        Cake pops

138.        Lizak bezowy

 

KONTAKT

 

Zapraszamy do Restauracji «NAMI»

570-790-458 Irena Olshanska

Podgórna 47A, Zielona Góra, 65-246

olshanska.events@gmail.com

www.restauracjanami.pl