CATERING NA KAŻDĄ OKAZJĘ
CATERING NA KAŻDĄ OKAZJĘ
MENU
ZUPY Cena za 1 l – 65zł
1. Tradycyjny rosół z makaronem
2. Zupa pieczarkowa
3. Krem z zielonych warzyw
4. Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką
5. Krem białych warzyw z płatkami migdałów
6. Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
7. Zupa cebulowa z grzankami serowymi
8. Zupa gulaszowa
Dania na ciepło, cena za półmisek na 5 osób
9. Kotlet de volaille – 100 zł
10. Kotlet Cordon Blu– 110 zł
11. Grillowane filety z kurczaka w sosie gorgonzola – 67 zł
12. Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami– 90 zł
13. Pieczone nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych – 50 zł
14. Pieczone uda z kurczaka w sosie pomidorowym – 45 zł
15. Kaczka konfitowana w sosie z czarnej porzeczki- 180 zł
16. Rolada z indyka z suszonymi śliwkami sosie z czerwonego wina– 140 zł
17. Filet z indyka nadziewany grzybami i orzechami w sosie śmietanowym– 150 zł
18. Królik duszony w śmietanie- 230 zł
19. Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami – 130zł
20. Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze – 240zł
21. Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem – 190zł
22. Filet z dorsza pod orzechową kruszonką– 198zł
23. Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi– 190zł
24. Dorsz w kremowym sosie z porami– 190zł
25. Ryba z pieca z brokułami z sosem beszamelowo-serowym i płatkami migdałów– 170zł
26. Łosoś z pomarańczami i żurawiną– 240zł
27. Tradycyjna rolada śląska w sosie własnym – 150 zł
28. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym– 140 zł
29. Sakiewka wieprzowa z pieczarkami w sosie serowym– 140 zł
30. Pieczeń z karkówki w ziołach prowansalskich w sosie pieczeniowym– 130 zł
31. Kotlet schabowy po myśliwsku– 90 zł
32. Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych– 80 zł
33. Kotlety mielone z jajkiem – 110 zł
34. Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym- 120 zł
35. Roladki wieprzowe ze śliwką w sosie własnym- 130 zł
36. Roladki wieprzowe z wiśnia w sosie własnym - 130 zł
37. Roladki wieprzowe z morelami w sosie własnym - 130 zł
38. Żeberka wieprzowa zapieczone w miodzie- 150 zł
39. Banosz zakarpacki z serem owczym i bożkiem – 60 zł
40. Naleśniki z indykiem i brokułami– 70 zł
41. Nadziewana papryka w sosie pomidorowym– 80 zł
42. Prażony camembert z żurawiną - 90 zł
43. Risotto –czerwone, z kolorową papryką i pomidorami- 80 zł
DODATKI cena za 1 kg 70 zł
44. Ryż z warzywami i ziołami
45. Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkem
46. Kluseczki śląskie
47. Kopytka
48. Pyzy
49. Grillowane warzywa
BUKIET SURÓWEK cena za 1 kg 65 zł
50. Surówka z młodej kapusty z pomidorem
51. Surówka Colesław
52. Surówka z pomidora i cebuli
53. Z marchewki z ananasem
54. Sałatka z papryką, pomidorem, ogórkiem i cebulą i sałata lodową
55. Surówka z kapusty pekińskiej, z porem i pomarańczą
56. Tradycyjna surówka z ogórka, gęstej śmietany, koperku i szczypiorku.
57. Brokuły w masełku
58. Fasolka szparagowa z bułką tartą
59. Buraczki
Przekąski zimne rybne, cena za 1 półmisek
60. Tymbalik z halibuta z zielonym groszkiem, marchewką i koprem - 59 zł
61. Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem – 58 zł
62. Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko) - 68 zł
63. Śledź po kaszubsku - 59zł
64. Śledź w burakach z grillowanymi gruszkami i tymiankiem - 60 zł
65. Tatar ze śledzia z kaparami, czerwoną cebulką i musztardą francuską - 62 zł
66. Róże z łososia z musem chrzanowym - 101 zł
67. Ryba po grecku (dorsz) - 95zł
Przekąski zimne, cena za 1 półmisek
69. Polędwiczka faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem podana z sosem tatarskim - 75 zł
70. Rolada z indyka w maladze faszerowana suszoną śliwką, morelą i orzechami - 69 zł
71. Tymbalik z golonki z indyka z zielonym groszkiem i grillowaną gruszką - 55 zł
72. Carpaccio z wołowiny z sosem musztardowym- 110 zł
73. Carpaccio z pomidorów z oliwą z oliwek- 50 zł
74. Carpaccio z buraków z serem kozim- 60 zł
75. Rolada łososiowa ze szpinakiem- 110 zł
76. Jajka w majonezie ze szczypiorkiem- 40 zł
77. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem- 80 zł
78. Roladki z tortilli z serkiem i szynką- 60 zł
79. Miseczki z ciasta filo z ziołowym twarożkiem i prażonym słonecznikiem- 40 zł
80. Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami- 120 zł
81. Paszteciki z mięsem w cieście francuskim- 40 zł
82. Miks kanapek z salami, szynką, kawiorem- 110 zł
83. Włoska mozzarella z pomidorami oliwą i bazylią- 40 zł
84. Melon z szynką parmeńską- 60 zł
85. Wytrawne babeczki z 3 rodzajami farszu - 90 zł
86. Deski ryb wędzonych – 350 zł
87. Smalec domowy z kiszonym ogórkiem i chlebem- 90 zł
88. Torcik na słono z wątroby – 130 zł
89. Deski swojskich wędlin – 240 zł
90. Deski serów-270 zł
Finger foody cena za 1 półmisek
91. Przekąski z serem camembert– 90zł
92. Gruszka z serem pleśniowym zawijana w szynkę parmeńską– 110zł
93. Pasta łososiowa z kawiorem– 150zł
94. Brzoskwinia z mozzarellą– 90zł
95. Krewetki w sosie mango– 150zł
96. Koreczki z serem– 90zł
97. Koreczki z ananasem i krewetkami – 150zł
98. Kanapeczka z konfitowana cebulką, serem brie i szynką– 90zł
99. Kanapeczka z rostbefem i konfi – 120zł
100. Koreczki z ogórka – 90zł
101. Koreczki z cukini– 90zł
102. Koreczki z kozim serem – 110zł
Sałatki cena za 1 kg - minimalna ilość 1 kg
103. Sałatka tradycyjna jarzynowa - 79zł
104. Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź) - 82 zł
105. Sałatka z grillowanych warzyw, kaszy bulgur, suszonego pomidora i sera koziego - 75 zł
106. Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajem przepiórczym - 79 zł
107. Sałatka z rukoli, sera brie, oliwek, pomidorków cherry i orzechów z sosem balsamicznym z mango - 70zł
108. Sałatka z grillowanym kurczakiem ala Cezar- 70zł
109. Sałatka z wędzonym lososiem a'la Cezar - 90zł
110. Sałatka z krewetkami ala Cezar- 150zł
111. Sałatka z owocami morza ala Cezar - 150zł
112. Sałatka grecka- 80zł
113. Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem - 90zł
114. Sałatka z winogronami i kurczakiem, orzechami włoskimi i serkiem brie- 70zł
115. Sałatka z kiwi, mango, pomarańczą, sera camamberta i mix orzechami, rukalą z miodowo-musztardowym sosem - 110zł
116. Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i selerem naciowym- 70zł
117. Sałatka sezonowych owoców- 80zł
118. Sałatka chłopska (ziemniaki, fasola czerwona, groszek, kukurydza, cebula, bekon) - 65 zł
119. Sałatka gyros - 69 zł
120. Sałatka z szynką szwarcwaldzką, ziemniakami, fasolką szparagową, pomidorkami cherry, sezamem i serem grana padano - 69 zł
Desery 150 mł / 18zł (minimum 10 szt
121. Gruszki w białym winie polewana malinami
122. Sałatka z truskawkami, arbuzem, serem toffu i migdałami
123. Wegańska Panna Cotta
124. Panna cotta z owocami
125. Deser kinder country
126. Szarlotka w pucharku
127. Tartaletki z owocami
128. Mini pavlova z mascarpone
129. Deser z nasionami chia
130. Tiramisu
131. Cytrynowy sernik
132. Warstwowa galaretka owocowa
133. Leśny mech
134. Brownie
135. Oreo z truskawką
136. Deser malinowy
137. Cake pops
138. Lizak bezowy
KONTAKT
Zapraszamy do Restauracji «NAMI»
570-790-458 Irena Olshanska
Podgórna 47A, Zielona Góra, 65-246
www.restauracjanami.pl