ŚWIĘTA WIGILIA
MENU NA WIGILIĘ BOŻEGO NARODZENIA
ZUPY cena za 1 l – 65zł
Krem z zielonych warzyw
Krem pomidorowy z bazylią i śmietanką
Krem białych warzyw z płatkami migdałów
Żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
Barszcz z uszkami
Zupa grzybowa wigilijna
DANIA NA CIEPŁO, cena za półmisek na 5 osób
Zawijaniec z kurczaka ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami– 90 zł
Kaczka konfitowana w sosie z czarnej porzeczki- 180 zł
Królik duszony w śmietanie- 230 zł
Karp smażony – 130zł
Paszteciki wigilijne – 10zł/1szt
Pstrąg faszerowany podsmażanymi pieczarkami – 130zł
Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze – 240zł
Smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem – 190zł
Filet z dorsza pod orzechową kruszonką– 198zł
Dorsz w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi– 190zł
Dorsz w kremowym sosie z porami– 190zł
Ryba z pieca z brokułami z sosem beszamelowo-serowym i płatkami migdałów– 170zł
Łosoś z pomarańczami i żurawiną– 240zł
Tradycyjna rolada śląska w sosie własnym – 150 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym– 140 zł
Sakiewka wieprzowa z pieczarkami w sosie serowym– 140 zł
Pieczeń z karkówki w ziołach prowansalskich w sosie pieczeniowym– 130 zł
Gołąbki tradycyjne z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym- 120 zł
Roladki wieprzowe ze śliwką w sosie własnym- 130 zł
Roladki wieprzowe z wiśnia w sosie własnym - 130 zł
Roladki wieprzowe z morelami w sosie własnym - 130 zł
Żeberka wieprzowa zapieczone w miodzie- 150 zł
Banosz zakarpacki z serem owczym i boszkiem – 60 zł
Grzybowa świąteczna rolada z sosem tatarskim – 80zł
Faszerowane placki ziemniaczane z kapustą i pieczarkami – 70zł
Pierogi z kapustą i grzybami – 1 szt/6 zł
Pierogi z mięsem - 1 szt/6 zł
Pierogi ruskie - 1 szt/6 zł
Pelmeni – 1 szt/5 zł
Uszka z grzybami 1 szt/6 zł
Naleśniki z indykiem i brokułami– 70 zł
Nadziewana papryka w sosie pomidorowym– 80 zł
Krokiety z kapustą i grzybami – 15 zł/1 szt
Krokiety z mięsem – 17 zł/1 szt
DODATKI cena za 1 kg 70 zł
Ryż z warzywami i ziołami
Ziemniaki gotowane z pietruszką/koperkiem
Kluseczki śląskie
Kopytka
Pyzy
Grillowane warzywa
PRZEKĄSKI cena za 1 półmisek
Tymbalik z halibuta z zielonym groszkiem, marchewką i koprem - 59 zł
Łosoś wellington w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami
Karp w galarecie – 70zł
Śledź w oliwie z szalotką i suszonym pomidorem – 58 zł
Śledź pod pierzynką (por, groszek, jabłko) - 68 zł
Śledź po kaszubsku - 59zł
Śledź w burakach z grillowanymi gruszkami i tymiankiem - 60 zł
Tatar ze śledzia z kaparami, czerwoną cebulką i musztardą francuską - 62 zł
Róże z łososia z musem chrzanowym - 101 zł
Ryba po grecku (dorsz) - 95zł
Tymbalik z golonki z indyka z zielonym groszkiem i grillowaną gruszką - 55 zł
Carpaccio z pomidorów z oliwą z oliwek- 50 zł
Carpaccio z buraków z serem kozim- 60 zł
Rolada łososiowa ze szpinakiem- 110 zł
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem- 40 zł
Roladki z tortilli z wędzonym łososiem- 80 zł
Miseczki z ciasta filo z ziołowym twarożkiem i prażonym słonecznikiem- 40 zł
Paszteciki z mięsem w cieście francuskim- 40 zł
Miks wytrawnych kanapek - 110 zł
Wytrawne babeczki z 3 rodzajami farszu - 90 zł
Deski ryb wędzonych – 350 zł
Smalec domowy z kiszonym ogórkiem i chlebem- 90 zł
Torcik na słono z wątroby – 130 zł
Deski swojskich wędlin – 240 zł
Deski serów-270 zł
SAŁATKI cena za 1 kg - minimalna ilość 1 kg
Sałatka tradycyjna jarzynowa - 79zł
Sałatka śledziowa (ziemniak, ogórek kiszony, koper, czerwona fasola, groszek konserwowy, czerwona cebula, śledź) - 82 zł
Sałatka nicejska z tuńczykiem i jajem przepiórczym - 79 zł
Sałatka z rukoli, sera brie, oliwek, pomidorków cherry i orzechów z sosem balsamicznym z mango - 70zł
Sałatka z wędzonym łososiem a'la Cezar - 90zł
Sałatka z krewetkami ala Cezar- 150zł
Sałatka z owocami morza ala Cezar - 150zł
Sałatka grecka- 80zł
Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i serem - 90zł
Sałatka z kiwi, mango, pomarańczą, sera camemberta i mix orzechami, rukolą z miodowo-musztardowym sosem - 110zł
Sałatka chłopska (ziemniaki, fasola czerwona, groszek, kukurydza, cebula, bekon) - 65 zł
Sałatka gyros - 69 zł
Desery 12 zł/1 os.
Kluski z makiem
Makowiec
Piernik staropolski
Kompot z suszu
Kutia
Świąteczne pierniczki na Boże Narodzenie
KONTAKT
Zapraszamy do Restauracji «NAMI»
570-790-458 Irena Olshanska
Podgórna 47A, Zielona Góra, 65-246
www.restauracjanami.pl